Dankzij de samenwerking met Jan Dekker is het ons gelukt om een uniek concept te ontwikkelen voor onze vmbo-school aan de Zandlaan in Ede. Ons onderwijs is sinds een aantal jaren opgebouwd rond acht zogenaamde Learning Companies, reeds met in het achterhoofd de verandering van de programma’s van de beroepsgerichte leerwegen.

Daardoor konden we vrij soepel de stap maken naar het nieuwe vmbo, dat we dan ook dit jaar zijn gestart. Onze companies sluiten goed aan bij de gekozen profielen. Het hele denkproces en invoeringstraject wordt tot op de huidige dag begeleid door Jan Dekker. En vanuit zijn bureau komt goede ondersteuning in de vorm van het produceren van schema’s, overzichten, etc. Een flink stuk ontzorging.

Dankzij zijn enorme netwerk en know-how kunnen we elke nieuwe ontwikkeling meteen interpreteren en eventueel inpassen. Strakke tijdschema’s, het halen van en houden aan deadlines is een sterke competentie van hem.
Hij houdt de mensen goed bij de les, is koersvast en streng als het moet.

Hij neemt geen blad voor de mond en dat is zeer verfrissend voor het onderwijs. Tot op heden heb ik op een zeer plezierige wijze met hem samengewerkt. Zelfs gezamenlijk een conferentie georganiseerd rond het nieuwe vmbo. Een aanrader voor iedere vmbo-school.

Jan Haasjes

Directeur - CSG Het Streek, Locatie Zandlaan, Ede